Pitriet

Pitriet wordt voor ontelbare toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld voor het maken of repareren van meubels, maar ook voor het vlechten van manden, zelfs voor kaarten maken !

Omdat er zoveel toepassingen zijn omschrijven we alleen de algemene werkwijze.

Pitriet is een natuur product en wordt verkocht per rol

Een rol pitriet bevat meerdere strengen van verschillende lengtes, het is moeilijk te zeggen hoeveel meter er op een rol zit of hoelang de strengen zijn, dit varieert per bos en per dikte.

Logische vraag die ons vaak wordt gesteld is: Hoeveel pitriet of stoelmatting heb ik nodig?

Om een indicatie te krijgen van wat u nodig heeft verwijderd u eerst het oude riet of matting en weegt u dit het gewicht geeft een goed aan wat u ongeveer nodig heeft. Indien u het pitriet gebruikt voor het vlechten van een mandje o.i.d. dan kunt u ook een vergelijkbaar artikel wegen om een idicatie te krijgen van het benodigde aantal rollen.

De werkwijze:

 De strengen pitriet zijn ongelakt om het pitriet te kunnen bewerken laat U het eerst weken in water (enkele uren tot een dag afhankelijk van de dikte), waarna is het pitriet soepel en goed  te verwerken is. Nadat het weer is gedroogd kan het worden geschilderd of gelakt. Tijdens het drogen zla het riet iets krimpen.

Het Hobbyhuis           Telefoon +31 (0) 113-227690        Bankrelatie IBAN NL16INGB0000309744

Lange Vorststraat 1    Telefax  +31 (0)  113-233672        Bankcode  BIC: INGBNL2A

4461JL Goes (NL)       e-mail info@hobbyhuis.nl             K.v.k  22013195

                                                                                   BTW Nummer 804173321B01