Uitleg schilderen op nummer

Wat is “Schilderen op nummer”?

Met de methode “Schilderen op nummer” kan iedereen mooie schilderijen maken als alle gecontureerde en genummerde vakjes met de kleuren met hetzelfde getal worden beschilderd. Meer dan 40 jaar geleden was SCHIPPER niet alleen de eerste Duitse producent die de uit de USA afkomstige schildertechniek naar Duitsland heeft ingevoerd, het is de firma uit Neurenberg ook gelukt dit schildersysteem op buitengewone wijze te perfectioneren. Het is op de schilderijen amper te zien dat zij volgens deze methode werden gemaakt. Kleine en grote hobbykunstenaars zijn daarom bijzonder trots op hun kleine kunstwerken. Met een passende lijst decoreren zij woningen of worden ook graag als cadeau gegeven.

malende hand
Voor wie is “Schilderen op nummer” gedacht?

Deze schildermethode wordt steeds populairder! Oorspronkelijk voor kinderen geconcipieerd hebben alsmaar meer jeugdigen, volwassenen maar ook senioren aan deze bezigheid plezier. Dat ligt niet alleen aan de grote keuze aan motieven die nu al worden aangeboden maar ook daaraan dat in ieder mens het vermaak en talent schuilt om te schilderen. De techniek “Schilderen op nummer” kan deze eigenschap opwekken als de hobby kunstenaar door een goed schilderresultaat wordt beloond en zijn prestaties door vrienden en familie worden bewonderd.

Wat leidt tot een goed schilderresultaat?

Principieel geeft de producent met de kwaliteit van zijn product de doorslag voor het latere succes. De hobbykunstenaar mag een doos echter pas na zorgvuldige keuze kopen want niet ieder fabrikaat voldoet aan alle voorwaarden.

skizze_konturen Bij een schilderij bewerkt volgens getallen gelden andere regels dan bij een schilderij dat door de kunstenaar vrij werd gecreëerd. Ieder ontwerp moet bijzonder zorgvuldig aan de techniek van Schilderen op nummer worden aangepast zonder daarbij zijn charme te verliezen. Dat is een grootscheeps handwerk van hoogbegaafde kunstenaars en grafiekers.

Voor de bewerking zijn voor de hobbykunstenaar niet alleen exacte, dunne contouren belangrijk maar ook goed leesbare getallen!

Speciaal papier dat op stabiel karton wordt bevestigd laat de kleuren goed uitkomen. Bovendien verleent de linnenstructuur de afbeelding een schilderachtig karakter.

Het meest belangrijk is de lichtechte acrylverf op waterbasis, verfklaar gemengd. De kleuren worden voor ieder enkel motief harmonisch op elkaar afgestemd en nauwkeurig gemengd. De hobbyschilder kan alleen een harmonisch schilderij uitwerken wanneer de verf bedrijfsmatig werd voorbereid.

farbtoepfchen

Welke motieven?

Voor alle fans van Schilderen op nummer houdt SCHIPPER Arts & Crafts de juiste motieven gereed. De volgende prospectus bladzijden bieden een grote keuze voor iedere leeftijd en iedere smaak. Er wordt veel waarde aan gehecht de meest favoriete schilderonderwerpen op te nemen: dieren, landschappen, bloemen, beroemde bouwwerken en schilderijen, religieuze motieven, de vier jaargetijden en afbeeldingen van schepen.

Download van de actuele schilderinstructies:

Om de instructies te downloaden klikt u op de link onder de betreffende afbeelding. 
Na het laden van de instructies kunt u deze met het menubevel „Opslaan onder“ op uw harde schijf opslaan. Nu kunt u de instructie-pdf bijvoorbeeld met het gratis programma Acrobat-Reader zien en uitprinten.
>> Download Algemene schilderinstructies >> Download Schildertechniek met de platte kwast